WE MUST FIGHT

The Pepper Pots acaben de publicar, “We Must Fight”, després de 10 anys i 6 discos, varies gires mundials amb parades a Estats Units, Japó, Anglaterra, França, Rússia o Alemanya i col·laboracions amb alguns dels artistes més importants de la història recent del soul (Binky Griptite, Eli ‘Paperboy’ Reed) i passat (the Impressions, Maxine Brown). 10 anys que han servit per madurar la seva idea de la música soul old school fins aconseguir el seu millor treball discogràfic, un salt endavant pel que respecta a les lletres i el so del grup.

“We must fight”és un disc amb molts canvis, el més evident el trobareu a les veus, per primer cop a la seva història està format per un duet, Adriana Prunell i Aya Sima, que s’encarreguen de les veus multiplicant el seu efecte emocional al llarg del disc fins arribar a cims molt alts. Potser ajudin alguna de les lletres més personals del grup fins la data, unes lletres que reflexen els problemes socials que tenen al voltant i la seva necessitat de canvi contra la injustícia social, sense deixar de banda la diversió, l’alegria, la vitalitat i l’amor, una altre gran inspiració del disc. De la mateixa manera que les lletres i veus, el so del grup ha seguit evolucionant, combinant el so Motown que els ha convertit en un dels grups imprescindibles del nou soul, amb el deep soul de finals dels 60/ començaments dels 70, amb espectaculars arranjaments de cordes, percussions, teclat i guitarres, dotant al seu só d’una profunditat que ja apuntava “Train to your lover”.

Per gravar el disc, the Pepper Pots han tornat a treballar al seu propi estudi, equipat amb material analògic de la època daurada del soul, i han tornat a compatir per la coproducció de les veus amb Binky Griptite de the Dap Kings, un dels noms més importants d’aquest nou soul que ha treballat, entre d’altres, amb Amy Winehouse, Janet Jackson, Sharon Jones, Lee Fields, Lily Allen, Ghostface Killah, Nas o Robbie Williams. Fora de la llista interminable de noms, the Pepper Pots tenen l’honor d’haver coincidit amb ell al llarg dels darrers anys, establint llaços des de Girona a Nova York fins poder-lo considerar gairebé un “Pepper Pot honorífic”.